SZYBKO prosze!
Kamil S.: Wyznacz funkcje kwadratowa której wykres przechodzi przez punkt P=(3:0) i która w punkcie x=1 i
osiąga minimum rowne 1.
21 wrz 08:44
Nuti: y=ax2+bx+c
Podstaw x=3 i y=0
x=1 i y=1
masz już dwa równania na a, b i c.
Potrzebujesz trzeciego − to z faktu, że w (1,1) jest wierzchołek paraboli.
Po prostu podstaw i licz.
21 wrz 08:53
21 wrz 08:57
5-latek: Pewnie sprawdzian
21 wrz 08:59
Nuti: Żartujesz, czy naprawdę używa się internetu na sprawdzianach?
21 wrz 09:01
5-latek: Witaj

Nawet tez na maturze używali
21 wrz 09:03
Nuti: Ło matko, to ja wyłączam komputer
21 wrz 09:04
5-latek: Teraz Ty nie zartuj
Może już mu pomoz do końca
21 wrz 09:06
Kamil S.: 5 dostałem wielkie dzięki
21 wrz 09:06
5-latek: A drugie zrobiles ?
21 wrz 09:07
Nuti: Poradził sobie dzieciak, łebski jest.
21 wrz 09:09
Nuti: Drugie jest jeszcze łatwiejsze, powiedziałam mu, co ma zrobić.
21 wrz 09:10
5-latek: Tez się ciesze
21 wrz 09:10
5-latek: Teraz pokaze swoim koleżankom i kolegom którzy tego nie umieja jak się rozwiazuje takie zadania
21 wrz 09:12
Kamil S.: Hahaha
21 wrz 09:28