matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
trafiic:
a
a
a
a
Czy skoro (
)
'
= − (
)
'
to (
)
'
= − (
)
'
?
x
x
2
bx
bx
2
21 wrz 07:29
trafiic:
po prawych stronach równań nie miało być '
21 wrz 07:30
Janek191:
Powinno być :
a
a
(
) ' = −
x
x
2
a
a
(
) ' = −
b x
b x
2
21 wrz 07:32
trafiic:
to właśnie chciałem napisać, dzięki
21 wrz 07:33