x2−4+|x−2| | |
x2+4|x|+4 |
(x−2)(x+2)+|x−2| | (x−2)(x+2)+|x−2| | |||
...= | = | i |x|≠2= | ||
|x|2−2*|x|*2+22 | (|x|−2)2 |
(x−2)(x+2)+(x−2) | (x−2)(x+2)−(x−2) | |||
=. ( x>2 i | ) v ( x<2 i | )= | ||
(x−2)2 | (x−2)2 |
(x−2)(x+2+1) | (x−2)(x+2−1) | |||
= ( x>2 i | ) v ( x<2 i | )= | ||
(x−2)2 | (x−2)2 |
x+3 | x+1 | |||
= ( x>2 i | ) v ( x<2 i | ) i to tyle . .. ![]() | ||
x−2 | x−2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |