Dana jest funkcja f(x)=2x. Podaj wzór tej funkcji w przesunięciu o wektor v=[-2;
dominika: Dana jest funkcja f(x)=2x. Podaj wzór tej funkcji w przesunięciu o wektor v=[−2;3]
f(x)=2h
v=[−2,3]
f(x−a)+b
f(x)= (x−(−2))+3
f(x)=x+5
nie wiem czy to juz koniec i czy to jest dobrze wykonane zadanie bardzo proszę o pomoc
20 wrz 20:33
5-latek: No ale nie upilnowalas dwojki
20 wrz 20:37
henrys: nie możesz tak zapisać jak zapisałaś
f(x)=2x, po przesunięciu o wektor v=[−2,3] dostajemy f(x+2)+3=2(x+2)+3=2x+4+3=2x+7
20 wrz 20:41