matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
mozfox:
1
2
Potrzebuję pomocy w przekształceniu z
do
√
1
2π(
√
)
2
4π
π
tam są pierwiastki 3 stopnia dzięki
20 wrz 19:39
daras:
3
√
(4π)
2
=
=..?
2π
20 wrz 19:41
daras:
3
√
(4π)
2
...=
=..
3
√
(2π)
3
20 wrz 19:43
daras:
3
√
16π
2
..=
=..
3
√
8π
3
20 wrz 19:44
daras:
3
√
2
..=
3
√
π
20 wrz 19:45
daras:
KONIEC
20 wrz 19:45
mozfox:
próbowałem to inaczej obliczyć i rozciągnałem to na 1,5 kartki w zeszycie
dzięki za rozwiązanie
20 wrz 19:47