Liczby rzeczywiste
Kamil: Ktoś ma pomysł na obliczenie tego?
20 wrz 19:26
daras: Poszukaj wspólny mianownik i wykonuj dodawania w liczniku i mianowniku a na końcu skróć i..
wyrzuć do kosza
20 wrz 19:31
Janek191:
36 = 9*4 81 = 9*9
wspólny mianownik
81*4 = 324
36*9 = 324
20 wrz 19:38
daras: zmieściłeś sie w ciagu 191 sekund
20 wrz 19:39
karolina: Panie Jaaanku pomożesz pan?

1. Podstawą ostrosłupa jest trójkąt równoboczny. Jedna z
krawędzi bocznych
ostrosłupa jest prostopadła do płaszczyzny podstawy. Uzasadnij, że ściana boczna leżąca
naprzeciw tej krawędzi ma pole większe od pola każdej z pozostałych ścian bocznych ostrosłupa.
2.W ostrosłupie o podstawie kwadratowej odcinek SE jest wysokością ostrosłupa a punkt E jest
srodkiem krawędzi AD. Oblicz miarę konta alfa, nachylenia
ściany BCS do płaszczyzny, podstawy ostrosłupa oraz jego objętość V, gdy lASl=15cm i lBSl=17cm.
20 wrz 19:43