20 wrz 19:03
daras: W zapisie dwójkowym: 101 oznacza 1*20 +0*21+1*22 = 5
itd
20 wrz 19:11
olla: daras dzięki pierwsze zrobię, a trójkowy?
20 wrz 19:13
Janek191:
Daras Ci napisał jak się zamienia system dwójkowy na dziesiątkowy, to w czym rzecz ?
20 wrz 19:14
olla: Czyli siedzi przed komputerem pan/i lat 52 + i nie ma co robić w życiu ino zwracać uwagę na
liczbę wykrzykników, no sory, ale ewidentnie jest jakiś problem
20 wrz 19:22
daras: @5−lat teraz młódx jest wąłsnie taka, czysto zadaniowa, jak nie podasz im od razu czegoś
na tacy, to uznaja to za wrogość i hejt
20 wrz 19:27
daras: wyguglaj sobie "netetykieta'
20 wrz 19:46
karolina: kto pomoże

bede mega wdzieczna, stawiam piwo

!

1. Podstawą ostrosłupa jest trójkąt równoboczny. Jedna z krawędzi bocznych
ostrosłupa jest prostopadła do płaszczyzny podstawy. Uzasadnij, że ściana boczna leżąca
naprzeciw tej krawędzi ma pole większe od pola każdej z pozostałych ścian bocznych ostrosłupa.
2.W ostrosłupie o podstawie kwadratowej odcinek SE jest wysokością ostrosłupa a punkt E jest
srodkiem krawędzi AD. Oblicz miarę konta alfa, nachylenia
ściany BCS do płaszczyzny, podstawy ostrosłupa oraz jego objętość V, gdy lASl=15cm i lBSl=17cm.
20 wrz 19:52
Dziadek Mróz:
Jak dzieci, no jak małe bachorki pod oknem na podwórku

a) 101110
2 = 0*2
0 + 1*2
1 + 1*2
2 + 1*2
3 + 0*2
4 + 1*2
5 = 0+ 2 + 4 + 8 + 0 + 32 = 46
b) 1021
3 = 1*3
0 + 2*3
1 + 0*3
2 + 1*3
3 = 1 + 6 + 0 + 27 = 34
20 wrz 21:20
Hugo: Dziadek poczuł się w swojej dziedzinie, wrzuć to na GRUB'a

swego czasu robilem do tego
program w .py
20 wrz 21:33
PW: Kochany WŁADCO, jak kasować, to z sensem. Teraz olla wychodzi na grzeczną dziewczynkę, a
ja na bredzącego od rzeczy o 19:14 i 19:28.
Proponuję skasować wszystko oprócz pytania i odpowiedzi Dziadka Mroza, chociaż wtedy i on
wyjdzie na dziwaka marudzącego coś o bachorach.
20 wrz 21:41
Metis:
20 wrz 21:42
Hugo: @PW

warszawskie zachowanie
20 wrz 21:54
daras: to wyciąć z mroza pierwsze zdanie i będzie cacy
ręce i nogi opadają
c'est la vie !
20 wrz 22:00
Hugo: Volenti non fit iniuria − JKM
20 wrz 22:00
Dziadek Mróz:
Kcem być moderatorem

Sam se usunę
20 wrz 22:21
xXx: Ogólnie masz schemat zamiany:
P − podstawa systemu
n − liczba bitów
b0*P0 + b1*P1 + ... + bn−1*P(n−1)
20 wrz 22:28
Dziadek Mróz:
5 4 3 2 1 0 numer bitu
1 0 1 1 1 0 wartość bitu
20 wrz 22:44
olla: Dziękuję za odpowiedzi Dziadek Mróz i xXx. Ja to już załapałam po odpowiedzi darasa, mówiąc
czyimś tutaj językiem w 19:11 czyli o 19 i minut 11 i ileś tam sekund
20 wrz 22:54
daras: i przez 3 kolejne godziny tylko się z nami droczyła
21 wrz 00:42
daras: l'art pour l'art
21 wrz 00:43
Mateusz: Tak swoją drogą
olla mysli chyba że my jestesmy tacy "głupi" i nie odrózniamy systemu
dziesiętnego od rzymskiego( addytywnego)
21 wrz 09:45