1 | 3 | 1 | 3 | |||||
f( | x+ | )=a*( | x+ | )+b= | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
1 | 3 | |||
= | a*x+ | a+b z treści zadania mamy, że | ||
2 | 2 |
1 | 3 | 1 | ||||
f( | x+ | )=2x− | ⇔ | |||
2 | 2 | 2 |
1 | 3 | 1 | |||
a*x+ | a+b=2x− | porównujemy współczynniki | |||
2 | 2 | 2 |
1 | 3 | 1 | |||
a=2 i | a+b=− | ⇔ | |||
2 | 2 | 2 |
3 | 1 | |||
a=4 i | *4+b=− | |||
2 | 2 |
1 | ||
a=4 i 6+b=− | ⇔ | |
2 |
1 | ||
f(x)=4x−6 | szukany wzór | |
2 |
1 | 3 | 1 | 3 | |||||
f( | x+ | )=4*( | x+ | )−612= | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
1 | ||
=2x+6−612=2x− | zgadza się | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |