przedziały
Alina: Może głupie ale
A=(−∞,−1>∪(2,∞) B=(−∞, 4)∪<5,∞)
Jaka jest poprawna odpowiedź
A∩B=(−∞,−1>∪<5, ∞)
czy
A∩B=(−∞,−1>∪(2,4)∪<5, ∞)
bo według mnie ta druga jest poprawna, ale w odpowiedziach jest pierwsza nie nie rozumiem
dlaczego.
20 wrz 18:05
5-latek: czy umiesz te zbiory narysować na osi liczbowej ?
Wiec to zrob i wyznacz czesc wspolna
20 wrz 18:08
Alina: no własnie tak jest zrobione i stad moja odpowiedź
ale koleżanka się upiera że ta pierwsza jest poprawna bo tak jest w odpowiedziach w zadaniu
20 wrz 18:10
Metis: Wydaje mi się, że to ty masz rację
20 wrz 18:10
henrys: Twoja odpowiedź jest poprawna
20 wrz 18:11
5-latek:

Masz racje Ty
20 wrz 18:16
Alina: No to kamień z serca bo myślałam, że zgłupiałam
20 wrz 18:18