matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obwód trójkąta
pomocy:
Oblicz obwód trójkąta o wierzchołkach ABC mając dane: CAB = 60 stopni ACB = 75 stopni BC = 4
√
6
20 wrz 16:57
Janek191:
a = 4
√
6
Tw sinusów:
b
a
=
sin 45
o
sin 60
o
20 wrz 17:03
pomocy:
a twierdzeniem pitagorasa jak to zrobic : )
20 wrz 17:21