matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
%
?:
w klasie jest 30 uczniów, w tym 12 chłopców.O ile % jest mniej chłopców niż dziewcząt?
20 wrz 16:52
Janek191:
30 − 12 = 18
18 − 12
1
1
=
= 33
%
18
3
3
20 wrz 16:57
?:
dziękuję
20 wrz 17:03