matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz liczbę, zakoduj cyfrę jedności i dwie początkowe liczby po przecinku
JolciaWiolcia:
Wyznacz liczbę a=(3−
√
3
2
)
3
20 wrz 16:45
5-latek:
√
3
6−
√
3
(6−
√
3
)
3
(3−
)
3
= (
)
3
=
=
2
2
2
3
masz wzor (a−b)
3
= wiec już sobie policz
20 wrz 17:09