matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz ekstremum
Kamil S.:
funkcji f(x)=x
2
+4x−2
20 wrz 15:54
Joe Black:
f'(x)=2x+4 f'(x)=0 ⇒ x=−2
20 wrz 15:56
Janek191:
f(x) = x
2
+ 4 x − 2 a = 1 > 0
− 4
p =
= − 2
2
Funkcja ma minimum dla x = − 2
20 wrz 16:00