matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie.
fryderykniecki:
3
= log x+1
log x−1
20 wrz 13:08
Janek191:
x > 0 i x ≠ 10 3 = ( log x + 1)*( log x − 1) 3 = log
2
x − 1 4 = log
2
x log x = − 2 lub log x = 2 x = 10
−2
= 0,01 lub x = 10
2
= 100
20 wrz 13:24