matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
powtórzenie
2zmatmy:
Przedstaw liczbę w postaci a
m
, gdzie m jest liczbą całkowitą. a) 0.125
3
* 32
−
2
b) (
1
27
)
5
: 81
3
,
2
5
c) 0,4
7
* 2,5
−
4
Z góry dzięki.
20 wrz 13:04
olekturbo:
0.125 = U{1]{8} = 2
−
3
32 = 2
5
20 wrz 13:05