matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz miejsce zerowe funkcji
Miśka:
0 = x
4
− 6x
2
+ 7
20 wrz 12:28
5-latek:
Δ=36−28=8
√
8
= 2
√
2
x
1
2
= 3+
√
2
to x
1
=
√
3+
√
2
lub x
1
=−
√
3+
√
2
x
2
2
= 3−
√
2
to x
2
=
√
3−
√
2
lub x
2
= −
√
3−
√
2
20 wrz 12:35