wektor
`Aga: Jak znaleźć wektor z równania okręgu x2+y2−2x=0 w kierunku tego okręgu?
20 wrz 12:04
olekturbo: −2a = −2
a = 1
−2b = 0
b = 0
20 wrz 12:11
PW: A o co pytasz?
20 wrz 12:12
PW: Oj, olekturbo, nie wiadomo o co idzie, a Ty już rozwiązałeś?
20 wrz 12:13
olekturbo: tak myślę, że o to, dlatego chciałem pomóc
20 wrz 12:13
PW: Sugerujesz, że rozwiązaniem jest para liczb
(1, 0).
To punkt, środek okręgu. Nie widzę związku z jakimś niezrozumiałym "wektorem w kierunku
okręgu".
20 wrz 12:36
henrys:

dobrze?

ten czerwony wektor
20 wrz 12:54
Kacper:
Trzeba przepisać dokładnie polecenie.
20 wrz 13:15
PW: 299316 Wniosek: głupimi pytaniami najlepiej w ogóle się nie zajmować.
20 wrz 14:42
daras: <peace?
20 wrz 15:18
`Aga: Dokładne polecenie: Znaleźć pochodną funkcji z = arctg yx w punkcie M[12;√32]
na okręgu x2+y2−2x=0 w kierunku tego okręgu.
Było napisane kilka zadań niżej.
20 wrz 18:57
daras: poprosze drugi zestaw pytań
20 wrz 19:12