matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciekawe twierdzenie logarytmiczne...
Ludwik Montgomery:
Czy to Twierdzenie jest prawidłowe?
1
log
a
n
b=
log
a
b
n
Myślę, że tak: udowadniało się to jakoś ze wzoru na zmianę podstaw logarytmu, ale nie jestem pewny jak...
20 wrz 09:27
Aga1.:
log
a
b
log
a
b
log
a
n
b=
=
log
a
a
n
n
20 wrz 09:30
Ludwik Montgomery:
Dziękuję!
20 wrz 09:31