1−(−12)n | ||
10678=160 x | wyszło mi takie coś, jak to policzyć ? ![]() | |
1+12 |
1 | ||
q2 = a4 : a2 = − 20 : (−80) = | ||
4 |
1 | ||
q = − | ||
2 |
1 − qn | 1 − (−0,5)n | 7 | 855 | |||||
Sn = a1* | = 160* | = 106 | = | / *8 | ||||
1 − q | 1,5 | 8 | 8 |
1 − ( −0,5)n | ||
1 280 * | = 855 / * 1,5 | |
1,5 |
5 | 1 | |||
( −0,5)n = − | = − | = ( − 0,5)11 | ||
2 560 | 512 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |