matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
xD
Psychopata:
4x
3
−3x
2
+5x
lim
x→−
∞
(4x−1)
2
5
4x−3+
x
−
∞
Wychodzi mi
= [
]=−
∞
8
1
16−
+
x
x
2
16
W odpowiedziach jest +
∞
19 wrz 11:26
:):
jest ok
19 wrz 11:28
Psychopata:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=f%28x%29%3D%284x^3-3x^2%2B5x%29%2F%284x-1%29^2
dzieki
jeszcze wykres na wolframie sprawdziłem i wszystko sie faktycznie zgadza
19 wrz 11:33