matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zespolone
Bartek:
1+i
(1+i)(1+i)
2i
(
)
7
= (
)
7
= (
)
7
= i powinno byc −i
1−i
1−i
2
2
18 wrz 11:15
Nuti:
No tak, i do potęg to po kolei: i, −1, −i, 1, i, −1, −i czyli na siódemkę przypada −i
18 wrz 11:17
Bartek:
Teraz rozumiem. Dziękuję
18 wrz 11:27