matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
MamHemoroidy:
Suma szeregu ∑ 10
2n
(2x−3)
2n−1
=
17 wrz 23:35
MamHemoroidy:
Sumowanie od 1 do
∞
oczywiście
17 wrz 23:35
:):
10
2n
10
2n
*(2x−3)
10
=
=(
)
2n
*(2x−3)
(2x−3)
2n−1
(2x−3)
2n
(2x−3)
17 wrz 23:38
:):
+ suma szeregu geom
17 wrz 23:39