√3 | i | |||
( | + | )8 (1−i√3)10 | ||
4 | 4 |
√3 | i | |||
( | + | )8*(1−i√3)10= | ||
4 | 4 |
1 | √3 | i | 1 | √3 | ||||||
= | *( | + | )8*210*( | −i | )10= | |||||
28 | 2 | 2 | 2 | 2 |
3 | √3 | 1 | ||||
... = [ | + | i − | ]4*[ 1 − 2√3 i − 3]5 = | |||
16 | 8 | 16 |
1 | √3 | |||
= [ | + | i]4*[ − 2 − 2√3 i]5 = | ||
8 | 8 |
1 | √3 | 3 | ||||
= [ | + | i − | ]2*( − 32)*(1 +√3 i]5 = | |||
64 | 32 | 64 |
1 | √3 | |||
= [ − | + | i]2 *( −32)*( 1 + 2√3 i − 3)2*( 1 + √3 i) = | ||
32 | 32 |
1 | ||
= | *( 1 − 2√3 i − 3)*(−32)*[ −2*( 1 + √3 i)]2*( 1 + √3 i ) = | |
322 |
1 | ||
= − | *( − 2 − 2√3 i )*4*( 1 + 2√3 i − 3)*(1 + √3 i ) = | |
32 |
1 | ||
= − | *(−2)*( 1 + √3 i)*(− 2 + 2√3 i )*( 1 + √3 i ) = | |
8 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |