liczby pierwsz
kasssia: Hej,
| | n4+4 | |
Wyznacz wszystkie liczby naturalne n, dla których liczba |
| jest pierwsza. |
| | 17 | |
p− liczba pierwsza
n
4=17p
(n
2)
2 + 2
2 = 17p
(n
2+2)
2=17p
(n
2+2n+2)(n
2−2n+2) =17p
dla n=3
p=5
Dobrze myślę, może ktoś mnie nakieruje?
17 wrz 19:49
kasssia: pierwszy wers : n4+4=17p
17 wrz 19:51
kasssia: dzięki bardzo!
17 wrz 20:51
17 wrz 20:52
henrys: nie wiedziałem

usuńcie
17 wrz 20:53
henrys: nie pamiętam wszystkich zadań
17 wrz 20:54
Eta:
17 wrz 20:54
henrys: ICSP jak wiedziałeś, że z listy, nie mogłeś napisać wcześniej?
17 wrz 20:58