Sprawdzenie wyniku
Dominik: Mógł by ktoś sprawdzić czy dobrze to rozwiązałem?
(0,125(4√2))−1/2 : (√2/2)2
Wyszło mi 2−7/4
17 wrz 19:34
Janek191:
Napisz wyraźniej
17 wrz 19:38
Dominik: W sumie to jest przepisane identycznie jak w treści tylko jak liczyłem jeszcze raz to wyszło
219/8
17 wrz 19:58
17 wrz 20:07
5-latek: licznik
| | 1 | |
0,125= |
| = 8−1=(23)−1= 2−3 |
| | 8 | |
4√2=2
1/4
2
−3+1/4=
17 wrz 20:20
Dominik: Czyli łączny wynik 219/8?
17 wrz 20:25
5-latek: Tak
17 wrz 20:29
Dominik: 
dzięki za pomoc
17 wrz 20:32
daras: krótko i na temat
17 wrz 20:33