oblicz całkę
łap: Oblicz calkę ∫∫(2x−y)dxdy D : y=2x−x2 y=0
proszę o obszary całkowania resztę sam ogarnę. Mam egzamin zalezy mi na czasie
17 wrz 19:02
:): cos nie tak...z zapisem...
nie czasem x=0?
17 wrz 19:42
:): aaa spoko, ja coś zle pomyslałem
17 wrz 20:00
:): 2x−x2=0 => x=0 lub x=2
całka zmenia się od 0 do 2x−x2 /po y
całka zmienia się od 0 do 2 /po x
17 wrz 20:01
jakubs: No serio?
17 wrz 20:04
:):
17 wrz 20:05
jakubs: Taki obszar jest w stanie licealista narysować, domyślam się, że "łap" chce zostać inżynierem,
trochę wstyd.
17 wrz 20:07
:): aa no różnie bywa

Może studiuje jakąś geologie..
17 wrz 20:09
Mila:

Dołączam rysunek.
17 wrz 20:17