matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbuduj kąt o danej mierze
Mery:
Zbuduj w układzie współrzędnych kąt o mierze α takiej, że cosα= −2/7 i ctgα>0
17 wrz 17:36
Janek191:
x = − 2 oraz r = 7
x
−2
2
cos α =
=
= −
r
7
7
17 wrz 17:44