1 | 1 | 1 | ||||
( | − | ) − | = 2 | |||
2√5−2 | 2√5+2 | 2 |
1 | 1 | 1 | ||||
( | − | )= | bo podnosząc obie strony do −2.... | |||
2√5−2 | 2√5+2 | 4 |
1 | 1 | 1 | 2√5+2 | 1 | 2√5−2 | ||||||
− | = | * | − | * | |||||||
2√5−2 | 2√5+2 | 2√5−2 | 2√5+2 | 2√5+2 | 2√5−2 |
2√5+2 | 2√5−2 | 2√5+2−2√5+2 | 4 | 1 | ||||||
= | − | = | = | = | ||||||
20−4 | 20−4 | 16 | 16 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |