Z góry dziękuje za odpowiedzi oraz proszę o wyrozumiałość :)
kirgo661: Witam. Jestem obecnie w klasie maturalnej i przyznaje się że przez poprzednie lata edukacji w
szkole średniej byłem typowym olewatorem, czyli mam trochę braków w wiedzy z matematyki. Robię
codziennie zadania ze zbioru Andrzeja Kiebłasy z 2015r po 3−4 godzinny dziennie, mam też
korepetycje dwa razy w tygodniu po godzinie oraz sześć lekcji matematyki tygodniowo ze świetną
nauczycielką. Mam ogromne chęci i jeszcze nie było dnia abym nie robił zadań przynajmniej
przez 3 godziny. Moje pytanie jest takie− czy mam szanse zdać mature na poziomie rozszerzonym
na w miarę dobry wynik? Wiem że takie pytania pojawiały się na tym świetnym forum setki razy
ale brak mi wsparcia psychicznego, a to bardzo ważne
Z góry dziękuje tym osobom, którym
chciało się to przeczytać tudzież mi odpisać
16 wrz 21:28
Mila:
Myślę, że jesteś zdeterminowany odnieść sukces, masz szanse.
Jaką ocenę miałeś w II klasie?
Wszystko zależy od tego, czy rozumiesz matematykę.
16 wrz 21:32
daras: serwisy.gazetaprawna.pl/edukacja/artykuly/703149,szkolatorzezniatalentow_
blyskawiczniezabijamatematycznezdolnosci.html
16 wrz 21:35
kirgo661: Ze zrozumieniem matematyki nie mam dużych problemów, miałem 4 z matematyki z czego z
rozszerzonego materiału miałem same 5. Oczywiście są zadania nad którymi muszę posiedzieć
dłużej niż powinienem, ale uważam że jest to kwestia treningu. Mam zbiór zadań pana Kiełbasy w
którym są dosyć trudne zadania, ale wraz z poświęconym czasem jestem w stanie rozwiązać prawie
wszystkie zadania. Dodam że nie zmuszam się do robienia zadań i sprawiają mi one nawet sporo
frajdy gdy uda się za pierwszym razem
16 wrz 21:37
jakubs: No to powodzonka, niech moc będzie z Tobą, a wynik będzie wysoki
Ja w kilka miesięcy od 21% do 76% w maju, wynik słaby, ale na studia się dostałem
16 wrz 21:41
Mila:
To pięknie.
Korzystaj też z naszego forum, tu pojawiają ciekawe (nietypowe− dość trudne zadania),
sam też możesz wpisywać te, z którymi masz kłopoty. Masz dobry zbiór.
Wytrwałości i powodzenia życzę.
16 wrz 21:42
kirgo661: Też mam pytanie odnośnie tego ile powinienem robić tych zadań. Czy robienie codziennie po 3−4
godziny to dobry pomysł czy jednak za dużo, dla mnie to nie problem, ale nie wiem czy to
dobrze. @ jakubs a Ty z czego się uczyłeś i ile poświęcałeś czasu dziennie na zadania?
16 wrz 21:46
Mila:
Jakubs, był codziennym gościem na forum, to mocny zawodnik.
16 wrz 21:50
jakubs: Czasami nie robiłem nic, a jak w sobotę przysiadłem to od rana do samego wieczora siedziałem.
Zadanka z Kiełbasy, arkusze z Aksjomatu i ogromne ilości kserówek(głównie arkuszy maturalnych)
od nauczycielki. Na forum sporo siedziałem i dużo się tutaj nauczyłem, wspólne zadanka, lub
pomoc innym. Jak czujesz się na siłach to możesz nawet więcej siedzieć, ale rób przerwy co
godzinkę, na kilka−kilkanaście minut.
Milu
16 wrz 22:01
kirgo661: ja gdy potrzebuję to zawsze pytam o pomoc
z góry dziękuje wam za odpowiedz
będzie dobrze
16 wrz 22:04
reyg: Rok to kupa czasu, można się wszystkiego nauczyć! Trzymam kciuki, o ile niezbyt mocno pochłoną
mnie studia, będę pomagał na ile tylko jest to możliwe
16 wrz 22:20