Coś z całkami
Emi: A(x) = ilosc podatnikow
x = dochód do opodatkowania w koronach
A(x) = (5*109) / x3
x należy do zbioru [300, 600]
A(300) jest ilością podatników mających dochód do opodatkowania o wielkości 300 000 koron − 301
000 koron
a) Ilu jest podatników mających dochód pomiędzy 400 000 − 401 000
16 wrz 21:24
Nuti: ale w szwedzkich koronach?
16 wrz 21:58
Emi: No co za różnica

Norweskich
16 wrz 22:10
PW: To "coś z całkami" to dystrybuanta zmiennej losowej?
16 wrz 22:29
.: bingo
16 wrz 22:31