matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granice
Gosc:
1
a
n
= {
n
√
n
+
n
√
5
}/ {
n
√
2
+
n
√
4
16 wrz 19:53
Janek191:
n
√
n
+
n
√
5
a
n
=
?
n
√
2
+
n
√
0,25
1 + 1
lim a
n
=
= 1
1 + 1
n→
∞
16 wrz 23:01