matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granice ciagu
Gosc:
1+n
a
n
=(
)
2n
n−1
16 wrz 19:46
:):
1+n
n−1+2
2
2
(
)
2n
=(
)
2n
=(1+
)
2n
=(1+
)
2n
.....
n−1
n−1
n−1
n−1
a
generlanei dążysz do ego, że (1+
)
n
→e
a
n
16 wrz 19:49