matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie trygonometryczne
Bnch:
Rozwiąż równanie: 3tg
2
(x) − 1/(cos
2
(x))=5
16 wrz 19:09
Janek191:
1
3 tg
2
x − 1
3 tg
2
x −
= 5 czy
= 5 ?
cos
2
x
cos
2
x
16 wrz 19:12
Bnch:
to pierwsze, tylko z dziedziną
16 wrz 19:15
Janek191:
sin
2
x
tg
2
x =
; cos
2
x ≠ 0
cos
2
x
16 wrz 19:16
Janek191:
3 sin
2
x − 1
= 5
cos
2
x
3 sin
2
x − 1 = 5 cos
2
x 3 sin
2
x − 1 − 5 cos
2
x = 0 3 sin
2
x − 5*( 1 − sin
2
x) − 1 = 0 itd.
16 wrz 19:19
Bnch:
Dzięki
16 wrz 19:21
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick