matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Największym ujemnym rozwiązaniem równania
leło:
tg4x=1 jest:
−7π
a)
16
−3π
b)
16
−7π
c)
32
−3π
d)
32
16 wrz 18:51
Mila:
π
4x=
+kπ
4
π
kπ
x=
+
16
4
teraz podstaw k=−1 i licz, jeśli nie znajdzie się wynik w odpowiedzi, to podstaw k=−2.
16 wrz 18:56