odpowiedz tak lub nie
lola: Majka zrobiła 250 pierogów, a Asia 200.
Majka zrobiła o 25% więcej pierogów niż Asia?
Asia zrobiła o 25% mniej pierogów?
Gdyby Asioa zrobiła o 25% więcej, to razem zrobiłyby 500 pierogów/
odpowiedz tak lub nie
15 wrz 22:34
Joe Black:
Majka zrobiła o 25% więcej pierogów niż Asia?
Sprawdźmy:
125%*200=1,25*200=250
Odp. Tak
====================================
Asia zrobiła o 25% mniej pierogów?
75%*250=187,5 ≠200
Odp. Nie
====================================
Gdyby Asioa zrobiła o 25% więcej, to razem zrobiłyby 500 pierogów
125%*200=250
250+250=500
Odp. Tak
15 wrz 22:42
lola: dziękuję
15 wrz 22:45