Zamień poddane kąty na miarę łukową
Adds: Cześć, mam pewnien problem, IŻ WIEM ŻE 360 stopni = 2 Pi, lecz nie wiem już jak zamienić coś w
stylu 65 stopni lub 460 stopni bo są to niestandardowe miary i wychodzą dziwne liczby, jeśliby
ktoś mógł prosiłbym o wytłumaczenie obliczenia.
15 wrz 22:04
15 wrz 22:07
Adds: Nadal nie rozumiem, tam jest opisane działania, ktore sie skracają, a gdy mam 65 stopnii to już
się nic nie skróci i trzeba zaokrąglać
15 wrz 22:17
:): π=180 stopni
x=65 stopni
| | 65 | | 13 | |
zatem x= |
| π= |
| π i KONIEC |
| | 180 | | 36 | |
15 wrz 22:27
Adds: Aaa, a ja podsawiałem 2π zamiast π
15 wrz 22:30
:): : )
15 wrz 22:30
Aga1.: Też można 2π, ale wtedy
2π=360
0
x=460
0
x=
16 wrz 08:28
16 wrz 10:37