naszkicuj wykres funkcji f
pipio: naszkicuj wykre dunkcji f odzczytaj z wykresu rozwiazanai rownania
f(x)=3 i zbior rozwiazan nierownosci f(x)>3
f(x)=1 i zbior nierownosci f(x)≤1
b) f(x)={1 dla x∊(−∞, −1)
{|x| dla x∊ <−1, 1>
{3 dla x∊(1, ∞)
15 wrz 19:42
J:

pierwsze ... kiedy f(x) > 3 ?
15 wrz 19:46
pipio: f(x)=3 i zbior rozwiazan nierownosci f(x)>3
15 wrz 19:53
Mila:

Wykres f(x)
f(x)=3 ⇔x∊(1,
∞)
f(x)≥3 dla x∊(1,
∞)
f(x)=1 ⇔x∊(−
∞,−1>∪{1}
f(x)≤1 sam dopiszesz?
15 wrz 19:56
J:
no właśnie ...dla jakich argumentów (x) f(x) > 3 ?
15 wrz 19:56
Mila:
Miało być f(x)>3 (ekran przesunął się i źle zapamiętałam) to po wskazówce sam dopoiszesz?
sprawdzimy.
15 wrz 19:58
J:
to chyba jednak 2 podpunkt
15 wrz 19:58
Mila:
Zrozumiałam , że f(x) ma wzór jak w (b) i te równania, nierówności do niej się odnoszą.
15 wrz 20:04
J:
fakt,że zadanie przepisane trochę niejasno
15 wrz 20:07