matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
Mer:
Mam problem z pochodną −2xe
−x
2
15 wrz 15:49
J:
wzór na pochodną iloczynu
15 wrz 15:49
J:
f'(x) = −2*e
−x
2
+ (−2x)*e
−x
2
*(−2x) = ...
15 wrz 15:51
J:
2(2x
2
− 1)
=
e
x
2
15 wrz 15:55
Mer:
dzięki, wyszło
−2e
−x
2
+ 4x
2
e
−x
2
15 wrz 15:56