logarytmy
magda: 25
1/log
35
| | 1 | |
potęga wykładnika to |
| ,tylko nie umiem jej zapisać. |
| | log35 | |
proszę powiedzieć,w jaki sposob to inaczej przedstawic? dokaldniej chodzi mi o to,czy da sie
pozbyc 1 z licznika
15 wrz 15:36
ICSP: Przy odpowiednich założeniach do a oraz b wynikających z definicji logarytmu prawdziwa jest
równośc :
15 wrz 15:39
15 wrz 15:40
J:
= 25log53 = 52log53 = 5log59 = 9
15 wrz 15:41
magda: ICSP ,jakie to zalozenia?
15 wrz 15:44
15 wrz 15:46
J:
..takie , jak dla istnienia logarytmu
15 wrz 15:47