rozwiąż-dzięki
blondi: też fiza−
Ciało spada swobodnie z wysokości 45m.Oblicz czas spadania oraz jaką prędkośc uzyska ciało po
tym czasie.Proszę o rozwiązanie
rozwiążcie mi to
15 wrz 13:40
J:
skorzystaj z zasady zachowania energii. ... Ep + Ek = constans
15 wrz 13:41
15 wrz 13:44
J:
obliczy się v , a czas spadania ze wzoru na drogę w ruchu jednostajnie przyspieszonym
15 wrz 13:50
J:
| | mv2 | |
masz: mgh = |
| ⇔ v=√2gh |
| | 2 | |
15 wrz 13:52
henrys: | | at2 | |
nie potrzebna Ci masa, wystarczy s= |
| |
| | 2 | |
15 wrz 13:54
daras: już jej to pisałem na tamtym forum ale widać to ciężki przypadek skoro nawet nie kuma ile doba
ma godzin
15 wrz 13:54
daras: ewentualnie jaja sobie robi
15 wrz 13:54