matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówności wykładnicze
onaa:
2
a)
−
1 ≤ (1,5) do potęgi |x+2|
3
1
b)
do potęgi |x+2| > (2
3
√
2
)
3
16
c) (0,4) do potęgi |x−6| ≤ 2,5
15 wrz 00:17
Eta:
3
3
a)
≤
|x+2|
2
2
|x+2|
≥
1 ⇒ x∊(−
∞
, −3> U <−1,
∞
)
2
5
2
c) (
)
|x−6|
≤
=(
)
−1
5
2
5
|x−6|
≥
−1 ⇒x∊R b) (2
3
√
2
)
3
= 2
3
*2
1
=16 (16
−1
)
|x+2|
> 16
1
−|x+2|>1 ⇒ |x+2|<−1 −− sprzeczność ⇒ x∊∅
15 wrz 01:49
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick