1 | ||
Objętość stożka to | *h*πr2, gdzie h jest wysokością, a r promieniem podstawy. Musimy | |
3 |
135 | ||
2πr = | *2π*10 | |
360 |
3 | 15 | |||
r = | *10= | . | ||
8 | 4 |
15 | ||
r= | i o przeciwprostokątnej l=10. | |
4 |
225 | 1600−225 | 1375 | ||||
h2=100− | = | = | ||||
16 | 16 | 16 |
5 | ||
h= | *√55 | |
4 |
1 | 1 | 5 | 225 | 375 | ||||||
Objętość to | *h*πr2 = π* | * | *√55* | = | π | |||||
3 | 3 | 4 | 16 | 64 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |