matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje
Dawid:
Wykaż, że funkcja opisana wzorem f(x) =
√
x
−
√
−x
jest jednocześnie parzysta i nieparzysta
14 wrz 20:13
:):
ta funkcja ma sens tylko dla x=0......
14 wrz 20:20
J:
no i..f(−x) = f(x) oraz f(−x) = −f(x) , czyli.....
14 wrz 20:22