matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obicz
asia:
25+10
√
3
−10
√
3
−4
√
9
=
8 gru 11:52
marian z zakopanego:
25+10√3−10√3−4√9= 25−4*3=25−12=13
8 gru 12:09
Szymon:
+10
√
3
− 10
√
3
sie zredukuje dalej
√
9
=3 więc 25− 4
√
9
=25−4*3=25−12=13
8 gru 13:08