Ciągi
lolo: an= −n2 − 100
Wyznacz największy wyraz ciągu.
14 wrz 19:05
:): jak n rośnie to an rośnie czy maleje? Więc.?
14 wrz 19:17
lolo: −n2 − 100>0
n=10 ?
14 wrz 19:19
:): to co napisałeś nie ma sensu

ile wynosi a
1, a
,..
14 wrz 19:19
:): a2**
14 wrz 19:19
lolo: −96
14 wrz 19:25
lolo: ?
14 wrz 19:27
Janek191:
a1 = −12 − 100 = − 1 − 100 = − 101 − największy wyraz tego ciągu
a2 = − 22 − 100 = − 4 − 100 = − 104
a3 = − 32 − 100 = − 9 − 100 = − 109
itd.
14 wrz 19:28
lolo: jak to?
14 wrz 19:33
Janek191:
Tak to

A może miało być
a
n = ( −n)
2 − 100 = n
2 − 100 ?
14 wrz 19:36