matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Matura
Ewa :
Iloczyn liczby pierwiastek z 2+ pierwiastek z 3 i odwrotnosc liczby Pierwiastek z 2−pierwiatek z 3
14 wrz 19:01
Janek191:
1
√
2
+
√
3
(
√
2
+
√
3
)
2
... = (
√
2
+
√
3
)*
*
=
=
√
2
−
√
3
√
2
+
√
3
2− 3
= − 1( 2 + 2
√
2
*
√
3
+ 3) = − ( 5 + 2
√
6
)
14 wrz 19:05
Ewa :
Dzięki
14 wrz 20:17