Funkcja wykładnicza i jej własności
Biceps: Do wykresu funkcji wykładniczej f(x) = ax należy punkt A (−2, 4). Napisz wzór funkcji f.
Naszkicuj wykres funkcji f i na jego podstawie ustal, dla jakich argumentów funkcja f
przyjmuje wartości większe od 2
14 wrz 17:33
J:
| | 1 | | 1 | |
4 = a−2 ⇔ 4 = |
| ⇔ a = |
| ( −1/2 odpada ) |
| | a2 | | 2 | |
f(x) > 2 ... odczytaj z wykresu
14 wrz 17:39
Biceps: Śliczne dzięki, jednak zanim odpisałeś/aś sam do tego doszedłem, w każdym bądź razie − DZIĘKI!
14 wrz 17:50