matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbiór liczb rzeczywistych
matrix:
Uzasadnij, że liczba 2
100
+ 2
101
+ 2
102
jest podzielna przez 14.
14 wrz 16:37
ICSP:
wyciągnij 2
99
przed nawias.
14 wrz 16:41
Mila:
2
100
*(1+2+2
2
)=2
100
*(1+2+4)=7*2
100
=7*2*2
99
=14*2
99
14 wrz 16:42