matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tozsamosc trygonometryczna
Marysia:
Sprawdz, czy tozsamosc jest prawdziwa. Podaj konieczne zalozenia.
sin2α
=tgα
1+cos2α
Prosze o pomoc
13 wrz 21:33
olekturbo:
sin2a = 2sinacosa cos2a = cos
2
a−sin
2
a 1 = sin
2
a+cos
2
a
13 wrz 21:37
olekturbo:
sin2a
2sinacosa
2sinacosa
L =
=
=
=
1+cos2a
sin
2
a+cos
2
a+cos
2
a−sin
2
a
2cos
2
a
sina
= tga = P
cosa
13 wrz 21:38