matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f(x) = − x2 − 2x + 1
Szczurek:
Wykaz ze funkcja f(x)=ax
2
jest malejaca w przedziale {0;
∞
+) i rosnaca w przedziales (−
∞
;0} gdy a<0
13 wrz 21:12
Szczurek:
f(x) = − x2 − 2x + 1 − miss click
13 wrz 21:13